EU, Občane plať

Ronald Reagan a ČSSD

Nikdy jsem netušil, že by se socialisté mohli doslova řídit názory Ronalda Reagana.

Nicméně volební heslo „Zachraňme evropský průmysl – jde o naše pracovní místa“ kandidáta do EP za ČSSD Pocheho na straně jedné a hlasování stávajících poslanců stejné strany v Evropském parlamentu zcela naplňují známý Reaganův výrok „Pokud se to hýbe, zdaň to. Když se to stále hýbe, reguluj to. A když se to přestane hýbat, dotuj to“.

Pokud si totiž najdeme hlasování poslanců za ČSSD (jde to snadno na www.votewatch.eu) zjistíme, že vždy hlasují za zvyšování nákladů evropského průmyslu a další regulace, tedy pro snižování jeho konkurenceschopnosti.

Tak se jim už teď podařilo dosáhnout toho (mimo jiné hlasováním pro stále více „ambicióznější“ klimatické cíle),  že energie v EU je pro průmysl (i občany) 2x dražší než v USA a vlastně je s vyjímkou Japonska nejdražší na světě. Poslanec Poc dokonce navrhuje další EUregulace již jednou EUregulovaných kosmetických surovin.

A kandidát na europoslance Poche teď chce evropský průmysl zachraňovat – nejspíš dotacemi pracovních míst opět z peněz daňových poplatníků.

Je až překvapivé, jak důsledně si ČSSD vzala slova Ronalda Reagana „za své“ a učinila z nich část svého volebního programu.

Její kroky tak fungují jako dokonalé „perpetum mobile“, trvale spotřebovávající daně občanů a současně likvidující evropský průmysl, který pak slibuje zachraňovat  – ze situace do které ho sama dostala.  A opět to mají zaplatit občané.

12.5.